Practical Data Governance, Stewardship and Compliance

Een praktische cursus die u in staat stelt het DMBoK kernonderwerp Data Governance (DG) te begrijpen als voorbereiding op het CDMP specialist examen. Behandelt de belangrijkste DG onderwerpen inclusief de relatie tussen DG en de andere Informatie disciplines, DG rollen, verantwoordelijkheden en activiteiten, DG organisatiestructuren en operationele modellen voor DG. Deze cursus door Chris Bradley behandelt ook hoe een DG initiatief op te starten en hoe het momentum te behouden.

Cursus Sparx Enterprise Architect 15

[Online] Cursus waarin de belangrijkste functies van Sparx Enterprise Architect 15 worden uitgelegd. In een intensieve ochtendsessie door BPM-specialist Christian Gijsels leert u alle facetten van Enterprise Architect 15 kennen om zo het optimale resultaat uit de tool te behalen.

Data Mesh, Fabric en Lakehouse ontrafeld

Data fabric, data mesh en data lakehouse bieden verschillende technologische oplossingen voor digitale transformatie. Inzicht in deze benaderingen en hun verschillen is van cruciaal belang voor het leveren van hoogwaardige, consistente en bijna real-time informatie in de Cloud en op locatie. Barry Devlin legt deze benaderingen en verwante concepten uit en positioneert ze, waarbij technologieën, organisatorische kwesties en implementatie aan bod komen. Uitgaande van uw business behoeften en bestaande data warehouse of data lake, kunt u nagaan of u een van deze nieuwe benaderingen zou moeten adopteren.

Agile Datawarehouse Design & Dimensional Modeling

Driedaagse training dimensioneel modelleren waarin de nieuwste technieken worden behandeld voor het vergaren van Business Intelligence requirements en het ontwerpen van effectieve datawarehouse- en BI-systemen. Een agile benadering voor dimensioneel modelleren door internationaal gerenommeerde datawarehouse autoriteit Lawrence Corr.

Datavisualisatie en Data Driven Storytelling

Hoe gaat u van data naar inzicht? En hoe gaat u om met grote hoeveelheden data, de noodzaak van storytelling, data science en de data artist? Lex Pierik behandelt de stromingen in datavisualisatie, dashboards en grafieken, de belangrijkste producten en de rol en functie van datavisualisatie binnen organisaties. U doet hands-on ervaring op in de workshop Data Driven Storytelling dat onderdeel uitmaakt van deze waardevolle dag.

Data Management Fundamentals

De DAMA DMBoK2 beschrijft 11 disciplines van Data Management, waarbij Data Governance centraal staat. De Certified Data Management Professional (CDMP) certificatie biedt een traject voor het inleidende niveau (Associate) tot en met hogere niveaus van kwalificatie. Deze workshop voorziet u van de kennis, methoden en technieken die nodig zijn om informatie management oplossingen te analyseren, te ontwikkelen en te implementeren binnen uw organisatie. Het geeft een solide basis in alle verschillende disciplines van Data Management. Bovendien bereidt deze cursus van Chris Bradley u voor op het CDMP Data Management Fundamentals (DMF) examen.

Working with Business Processes

Internationaal gerenommeerde trainer Alec Sharp toont vanuit praktisch opzicht hoe business processen kunnen worden herkend en hanteerbaar worden gemaakt. Hoe de context helder kan worden gekregen en hoe de workflow kan worden gemodelleerd met toenemende mate van detaillering, het beoordelen ervan en het ontwerpen van een nieuw proces. De workshop wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden en duidelijke, herbruikbare richtlijnen.

Business-oriented Data Modelling Masterclass

Door datamodellering wordt gemeenschappelijk begrip gekweekt over de dingen – de entiteiten – die gebruikt worden door processen en applicaties. Deze intensieve workshop met Alec Sharp behandelt datamodelleren vanuit een non-technisch perspectief, en behandelt contextuele, conceptuele en gedetailleerde modelleertechnieken waarbij maximale betrokkenheid van de gebruiker centraal staat. Leer technieken om de communicatie tussen datamodelleerders en de materiedeskundigen, business analisten en ontwikkelaars te optimaliseren.

Tackling Data Quality Problems

[Online] In ons digitale tijdperk willen veel organisaties datagedreven worden en investeren zij fors in nieuwe technologieën om dit mogelijk te maken. Maar deze investering zal de belofte niet waarmaken tenzij de gegevens zelf geschikt zijn voor het beoogde doel en van de vereiste kwaliteit zijn in termen van nauwkeurigheid, volledigheid en betrouwbaarheid. Deze workshop zal u helpen problemen met de kwaliteit van gegevens en hun impact in uw organisatie te identificeren. Nigel Turner leidt u door een eenvoudige aanpak van vijf stappen om duurzame verbeteringen te realiseren.

The Data-Process Connection

[Online seminar – halve dag] Alec Sharp illustreert de vele manieren waarop conceptmodellen (conceptuele datamodellen) procesverandering en business analyse ondersteunen. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk geeft Alec handen en voeten aan een praktische aanpak van ‘concept modelling’.